Két Gladiátor is a szezon legjobbja lehet

Roják Richárd és Várady Péter
Roják Richárd és Várady Péter - © Grafika: dr. Bachrathy Dániel
Debrecen – Roják Richárdra és Várady Péterre, a Gladiators két játékosára is szavazhatnak, hogy ők legyenek a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokságának legjobb játékosai.

Június 26-án a Szekszárd Bad Bones idegenbeli legyőzésével (20-14) a Gladiátorok bejutottak a Divízió I. fináléjába. A következő két hétben pedig készülhetnek az újabb nagypályás döntőjükre a Dunaújváros Gorillaz ellen, amit Dunaújvárosban rendeznek július 10-én.

Ám két Gladiators-játékos akár az év legjobbja lehet a sorozatban. A debreceni Roják Richárd a támadók között lehet MVP. Az arany-feketék válogatott futója elképesztő szezont tudhat eddig maga mögött. Idén mindössze egy összecsapást hagyott ki sérülés miatt, viszont így is 5 mérkőzésen 558 yardot és 11 touchdownt futott. Egy elkapott hatpontost, valamint 2 punt return TD-t is jegyzett.

A szolnoki hadsereggel érkezett a Gladiátorokhoz és a defense egyik oszlopos tagja Várady Péter, aki a védők között lehet a legjobb. A 24 éves free safety a védelem egyik kiemelkedő alakja volt tavasszal. 14 egyéni és 17 asszisztált szerelése van, 3 kierőszakolt fumble-t jegyzett és 2 elejtett labdát szerzett. Viszont emellett 4-szer szerezte meg az irányítók passzát, ebből kettőt pedig touchdownra váltott.

Roják Richárdra és Várady Péterre a Magyar Amerikai Futball Szövetség facebook oldalán lehet voksolni július 6-ig.

– Makranczi László –
hirdetés