Két évig marad az edző

Akt.:
Kondás Elemér
Kondás Elemér - © Fotó: HBN-archív
Debrecen – Meghosszabbították a DVSC vezetőedzőjének és stábjának lejáró szerződését, további két évig Kondás irányít.

Megtörtént szerdán délután, amire azért előzetesen már számítani lehetett: az aláírt kontraktus értelmében újabb két esztendeig az eddigi tréner, Kondás Elemér kezében marad a hétszeres bajnokcsapat marsallbotja.

Az ötvenegy éves szakember 2011 tavaszán kapta meg a Loki kispadját, akkor még csak ideiglenesen ugrott be a lemondott cseh edző, Zdenek Scasny helyett. A nyáron aztán meghosszabbította vele a megállapodást a klubvezetés, és 2012-ben veretlenül nyerte meg a Debrecen a bajnokságot Kondás Elemér irányításával. A következő szezon gyengébbre sikerült, bár a Magyar Kupa így is a cívisvárosba került, rá egy esztendőre pedig újra a DVSC-TEVA lett a bajnok. A legutóbbi idényt a 4. helyen zárta a Kondás-legénység, ez Európa Liga-indulást ért az idén.

A Fradival játszanak

Apropó Európa Liga! Mint ismert, a lokisták kiemeltként várják a sorozat első selejtezőkörének sorsolását, melyet június 22-én tartanak. Az első megmérettetésre az EL-ben július másodikán, három hét múlva kerül sor. Míg a bajnokság július 17-én kezdődik és a jövő év május 8-án ér majd véget.

Az már a dvsc.hu híradásából derül ki, hogy a jövő hét csütörtökön a Ferencváros ellen játszik edzőmeccset a debreceni alakulat, a tervek szerint ez lesz a két együttes főpróbája az EL-selejtezősorozat előtt. A piros-fehér honlap szerint még kérdéses, hogy a felkészülési találkozót a Hajdúságban vagy a fővárosban játsszák-e le. Ez attól függ, hogyan alakul a hétfői EL-sorsolás, melyik gárdának kell idegeben illetve otthon kezdenie a nemzetközi kupaszereplését.

Kapus érkezett

Mint arról már korábban beszámoltunk, több próbajátékos is a DVSC-vel készül, míg az MTK támadóját, Horváth Zsoltot már le is igazolta a Loki három esztendőre. Szerdán délután aztán újabb futballista írt alá, ugyanis visszatért Debrecenbe Balogh János, a lokista nevelésű 32 esztendős kapus két évre leszerződött a DVSC-hez. A válogatott hálóőr legutóbb Nyíregyházán szerepelt, ám az utóbbi meccseket hátsérülése miatt kihagyta. A labdarúgó jelenleg rehabilitációs edzéseket végez, két hét múlva térhet vissza a pályára.

HBN
hirdetés