Két éven belül a második döntő

Akt.:
Két éven belül a második döntő
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A DEAC U16-os lány futsalcsapata bajnoki címvédőként vágott neki ősszel a mostani sorozatnak. Végül a döntőig menetelt, ám ott (első számú kapusa nélkül) kapitulálni kényszerült a favorit Ferencváros ellen. A két év alatti két finálé így is kiváló teljesítmény Szegedi Szabolcs edző együttesétől.

A négyes döntőre hétvégén került sor (május 28-29.). Addig az alapszakaszban 22-szer győzött a DEAC, és csak 1-1 vereséget, illetve döntetlent szedett össze. A rájátszás során is remekelt az együttes, így nem volt meglepetés, hogy bekerült a legjobbak közé.

A sors – és az MLSZ kicsit furcsa meccsbeosztása – úgy hozta, hogy az elődöntőben nem lépett pályára a DEAC, lévén a Győr egy másik döntőben játszott nagyjából ugyanekkor. A Fradi eközben az Astrát verte meg simán, 6-0-ra. ezáltal kialakult a 2015/2016-os bajnoki döntő párosítása: FTC – DEAC.

A mindent eldöntő derbin a DEAC kapus nélkül állt ki (itt is közbeszólt egy verseny, a diákolimpia), ezért mezőnyemberrel pótolták a remek hálóőrt a debreceniek. Ez azonban túl nagy előny volt az FTC számára, amely a félidőig 4-0-ra elhúzott, olykor olyan találatokat elérve, amelyeket gyaníthatóan könnyen hárított volna a távol lévő kapus. Ezután mindent egy lapra feltéve rohamozott a DEAC, beszorította vetélytársát, és kétszer betalált, valamint több kapufát rúgott, de egyenlíteni nem sikerült. Végül a Fradi behúzta a finálét, a DEAC tagjai pedig ezüstéremmel gazdagodtak.

– Koppányi Szabolcs –
hirdetés