Két év múlva épül tovább a kiskörút

Akt.:
A kiskörút III. szakaszát 2020 körül kezdenék el megépíteni
A kiskörút III. szakaszát 2020 körül kezdenék el megépíteni - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Ezúttal is több fontos közügyet érintő képviselői kérdéssel ért véget a debreceni önkormányzat közgyűlése.

A napokban megtartott ülésen (amiről bővebben itt számoltunk be) elsőként Herpergel Róbert (Jobbik) az Ady parkban található utcai könyvszekrénnyel kapcsolatban kért szót és segítséget. Széles Diána alpolgármester válaszában kifejtette: a város 1 millió forint támogatást adott a Moj Klubnak a könyvszekrény kialakítására. – Amit mi vállaltunk, azt biztosítjuk, az egyesület feladata a könyvek utánpótlása – fogalmazott.

Hol maradtak el a jelek?

Czellér László (Fidesz) képviselő arról beszélt, hogy az állami közútkezelő nyár elején felújította a Mikepércsi út egy részét. Ennek keretében az ottani kerékpárutat is rendbe hozták a Monostorpályi út és a Bulgár utca között. Azonban a bicikliút burkolati jeleit azóta sem festették fel. Az illetékes főosztályvezető azt ígérte, hogy felveszik az ügyben a kapcsolatot a közúttal.

Jövő nyáron is kisfürdő

Ágoston Tibor (Mi Hazánk Mozgalom) arra panaszkodott, hogy hatalmasra nőtt a növényzet az epreskerti városrészben, az Egyletkert utca és a Borsovai utca sarkon. Így nehéz belátni a kereszteződést. Azt is felvetette, hogy bár már javítottak rajta, de még mindig lenne mit fejleszteni a kerekestelepi strand körüli járdán. Nagyobb eső idején itt-ott ugyanis megáll a víz. Mivel jövőre is ez az egy nagyobb fürdő működik majd Debrecenben, erre nem ártana odafigyelni – tette hozzá Ágoston Tibor.

a2Fotó: Matey István

Papp László polgármester jogosnak nevezte a járdára vonatkozó felvetést és javítást ígért. Majd megerősítette, hogy jövő nyáron is valóban csak a kerekestelepi fürdő áll majd a lubickolni vágyók rendelkezésére.

Mikor lesz teljes a kiskörút?

Madarasi István (MSZP) arról érdeklődött, hogy a nyugati kiskörút kialakításával kapcsolatban tartja-e a város az eredeti ütemtervet, vagyis mikor készülhet el a még hiányzó szakasz. Úgy vélte, hogy addig, amíg ez nem lesz meg, nem szabad elkezdeni a főpályaudvar építését.

A polgármester azt válaszolta, hogy tartják azt a tervet, mely szerint a kiskörút III. szakaszát 2020 körül kezdenék el megépíteni. Elmondta: végükhöz közelednek az ottani területkisajátítások, de még van tennivaló. Per is folyik. A kiskörút III. szakasza nincs összefüggésben a Petőfi téri főpályaudvarral – tette hozzá.

p9Fotó: Matey István

Utóbbi nagyberuházásról a város vezetője azt mondta, hogy ha a nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., illetve a magyar állam az ősszel szerződést tudna kötni a kivitelezővel, a lezárási, építési munkák jövő tavasszal indulhatnának el.

Új „köldökzsinórt” kapnak

Szabó Gyula (Fidesz) először megköszönte a polgármesternek azt, hogy gyorsan intézkedett egy, a szepesi városrészbe vezető új, szilárd burkolatú út kialakításával kapcsolatban.

Aztán arról beszélt, hogy a Dehusz nagyjából egy évvel ezelőtt faaprító üzemet alakított ki a Gázvezeték utca és a Basahalom utca sarkon, ahol néhány napja tűz ütött ki. Belül azóta is tűzveszélyes rumli tapasztalható. Papp László azt ígérte, hogy egyeztetni fog erről a Dehusz vezetőjével.

OCs


Debrecen - Elfogadták azt a javaslatot a debreceni önkormányzat csütörtöki közgyűlésén, mely szerint a város vegye meg az AKSD Városgazdálkodási Kft.-től a Látóképi csárdával szemben található Látóképi Faiskola 153 hektárnyi területét, valamint a magyar államtól is vásároljanak onnan nem messze 147 ...