Két év fogház az orvosok haláláért

Akt.:
Képünk a baleset helyszínén készült
Képünk a baleset helyszínén készült - © Fotó: Matey István
Nyíregyháza, Berettyóújfalu – Hat hónappal enyhítette, így jogerősen két év fogházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék azt az orvost, akinek autójában életét vesztette a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház két neurológusa – tájékoztatta a Naplót dr. Toma Attila szóvivő. A közlekedési baleset szinte napra pontosan két éve történt.

A bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében mondta ki bűnösnek a sofőrt, akivel egy debreceni orvoskonferenciára tartottak, de még a bihari város közelében balesetet szenvedtek. Mint azt dr. Toma Attila szóvivő közleményében írja, a megállapított tényállás szerint ködös időben, mintegy 57-74 kilométeres sebességgel haladtak, amikor az autót vezető veszprémi orvos egy járműszerelvény előzésébe kezdett, a szemközti sávban azonban összeütközött egy nyerges vontatóval, amibe hátulról egy másik kamion is belerohant. Az orvosok autója és a vele szemben közlekedő járműszerelvény is a padkára futott, míg a harmadik járműszerelvény az úttesten keresztbe fordulva állt meg. A vádlott által vezetett személygépkocsi 28 éves és 47 éves utasai a helyszínen életüket veszítették.

A Nyíregyházi Járásbíróság első fokon 2 év 6 hónap fogházbüntetésre és 3 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre ítélte a férfit, a büntetést azonban a másodfokú bíróság 2 év fogházbüntetésre enyhítette. A vádlott a büntetés fele részének letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra – írta a szóvivő.

HBN


Ketten meghaltak balesetben a 47-es úton
Ketten meghaltak a 47-es számú főúton, amikor két román kamion és egy magyar rendszámú személyautó összeütközött Berettyóújfalu és Tépe között szombat délelőtt, a helyszínelés idejére lezárták az érintett útszakaszt.


Orvosok a hajdú-bihari közlekedési baleset áldozatai
A berettyóújfalui gróf Tisza István Kórház két ideggyógyász orvosa halt meg szombat délelőtt a 47-es úton történt közlekedési balesetben – erősítette meg az MTI információját Muraközi Zoltán, a kórház főigazgató főorvosa.


Vádemelés a berettyóújfalui orvosok halálát okozó baleset ügyében
Berettyóújfalu – Halálos közlekedési baleset ügyében élt vádemelési javaslattal a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság.


Néma főhajtással emlékeztek
Berettyóújfalu – Köztisztelet övezte azt a két orvost, akik a hétvégén életüket vesztették.