Két embert is meg akart gyilkolni Sámsonkertben

Illusztráció
Illusztráció
Debrecen, Hajdúsámson – A jelenleg is előzetes letartóztatásba lévő vádlott hosszú szabadságvesztésre számíthat.

Fegyházbüntetéssel sújtaná a megyei főügyészség azt az ötvenes évei végén járó férfit, aki tavaly májusban késsel rátámadt volt élettársára és annak barátjára ez utóbbi sámsonkerti házában. F. Lajos ellen több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete, magánlaksértés és zaklatás miatt emeltek vádat a Debreceni Törvényszéken.

Pocsai Edit megyei főügyész szerdai közlése szerint az asszony 2016 elején szakított a vádlottal, visszaköltözve Debrecenben lakó anyjához, akinél négy gyermeke is élt. F. Lajos májusig rendszeresen zaklatta az asszonyt, több százszor felhívta mobilon és több mint ötszáz sms-t küldött neki. Sőt, az egyik éjszaka erőszakkal berontott hozzájuk, megfenyegetve volt élettársa anyját (ha „nem engedi vissza” hozzá a sértettet, felgyújtja a házat). Ekkor a férfit még sikerült lenyugtatni, ugyanakkor a bíróság megelőző távoltartást rendelt el vele szemben.

Nem sokkal ezt követően F. Lajos megtudta, hogy a nő a családjával egy sámsonkerti barátnál tartózkodik. A távoltartás szabályait megszegve éjfél körül – egy nagy késsel – megjelent az ingatlannál. Kopogására a barát nyitott ajtót, akire a vádlott rátámadt, többször megszúrta a fején és a nyakán, miközben azt hangoztatta, hogy megöli (részben 8 napon túl, részben azon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett).

Amikor a nő feltűnt, ő is kapott, a férfi előbb hason szúrta, majd a menekülő asszonyt többször erőteljesen megdöfte a felsőtestén, súlyos, életveszélyes sérülést okozva neki (csak a gyorsan érkező orvosi segítségnek köszönhette az életét).

HBN