Két embernek is hátraarcot mutattak az ártándi rendőrök

Ártánd – Az ártándi határátkelőhelyen a rendőrök két moldáv állampolgárral szemben is intézkedtek.

Az ártándi határátkelőhelyen 2016. június 9-én 11 óra 30 perckor belépésre jelentkezett egy 28 éves moldáv állampolgár. Az útlevélkezelő a Schengeni Információs Rendszer (SIS) segítségével megállapította a férfiról, hogy vele szemben az illetékes olasz hatóság beutazási- és tartózkodási tilalmat rendelt el. A rendőrök a férfit adategyeztetést követően visszairányították Romániába.

Egy óra múlva ugyanott egy 39 éves férfi is szeretett volna az országba lépni, de ő is fennakadt az ellenőrzésen. Mint kiderült az illetékes olasz hatóság vele szemben is hasonló tilalmat rendelt el, ezért őt ugyanúgy visszairányították Romániániába.

– police.hu –


Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos, míg 1 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 3 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 főt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 15 személyt állítottak elő, köztük 1 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 5 esetben történt.

hirdetés