Két embercsempészt és tíz illegális migránst fogtak el Létavértesnél

Akt.:
Két embercsempészt és tíz illegális migránst fogtak el Létavértesnél
© Fotó: Police.hu
Létavértes – Az ukrán sofőrök vietnámi utasaikat szállították, amikor a Létavértesnél megállították őket a rendőrök – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök 2019. március 26-án 3 óra körül két lengyel honosságú személyautót vontak intézkedés alá a 4807-es úton, Létavértes külterületén. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a járművekben az ukrán sofőrök mellett összesen tíz külföldi is utazott, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni – olvasható a Police.hu-n.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ukrán sofőrök segítséget nyújtottak a vietnámi személyeknek a határaink illegális átlépésében.

Fotó: Police.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a sofőrök vonatkozásában, és gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A tíz vietnámi állampolgárral szemben – meghallgatásukat követően – a rendőrök idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek, amely keretében március 27-én átadták őket a román hatóságoknak.