Két eltiltás a bundabotrányok után a DVSC-ben

Kiderült, egyetlen Loki-meccsen sem történt csalás, mégis megbüntették a játékosokat.

Mészáros Norbertre és Vukasin Polekszicsre, a DVSC-TEVA játékosaira az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Fegyelmi Bizottsága elsőfokú határozatában büntetést szabott ki: a magyar válogatott védőt 2011. december 31-ig, a montenegrói kapust 2012. június 30-ig eltiltotta a futballtól. Előbbire 7 ezer, míg Polekszicsre 10 ezer euró pénzbüntetést róttak ki. Az UEFA-szabályzat alapján a büntetés azonnal hatályba lép – adta hírül a DVSC és a labdarúgók által megfogalmazott hivatalos közlemény.
Nem jelentette

A vizsgálatot végző testület állásfoglalása szerint Polekszicset azért büntették meg, mert idejében nem jelentette, hogy a Loki két nemzetközi mérkőzése előtt ismeretlen személyek megkeresték azzal a szándékkal, hogy általa befolyásolják a meccsek végeredményét. A montenegrói kapus annak ellenére kapott ilyen súlyos büntetést, hogy a vizsgálat feltárta, Polekszics elhárította a megkereséseket, s a mérkőzések kapcsán nem valósult meg bunda.

 

Talány, hogy Mészárost miért büntették

Mészáros története furcsább, hiszen a védő esetében egy mérkőzés kapcsán csak gyanítanak hasonló esetet, ám a futballista semmilyen megkeresést nem ismert el, így jelentési kötelezettséget sem mulaszthatott. Mindennek ellenére Mészárost is megbüntették. Mindkét játékos fellebbez.

A klub hivatalos közleménye szerint a DVSC vezetői minden segítséget megadnak ahhoz, hogy a játékosok másodfokon elérjék büntetésük enyhítését, illetve eltörlését. A európai szövetség illetékeseinek vizsgálata során kiderült, egyetlen DVSC-mérkőzéssel kapcsolatosan sem valósult meg vesztegetés, fogadási csalás, vagy a mérkőzés befolyásolása, amelyet többek között az UEFA nemzetközi fogadási monitoring rendszere is igazolt.