Két debreceni is szeretné túlélni a válogatott keretszűkítését

Bódi Ádám
Bódi Ádám - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az itthon játszó kerettagok részvételével hétfőn megkezdte a felkészülést a Norvégia elleni pótselejtezőre a magyar válogatott.

A mienk november 12-én Oslóban, három nappal később pedig Budapesten küzdenek meg az északiakkal az Eb-részvételért.

Nagy megtiszteltetés

A Telkiben készülő gárdába két DVSC-játékos, Korhut Mihály és Bódi Ádám kapott meghívót, utóbbi számolt be a Hajdú-bihari Naplónak az elmúlt napok eseményeiről.

– Jó pár edzésen és egy fizikai teszten vagyunk túl eddig – nyilatkozta a cívisvárosi középpályás. – A tréningek nagyon izgalmasak, a válogatott edzői stábja sok újszerű labdás gyakorlatot végeztet velünk. Intenzívek a foglalkozások, az egész csapat koncentráltan végzi a munkát, hiszen mindenki szeretne a hétvégi keretszűkítés után is itt maradni. Kedden egy elég kemény felmérő tesztnek vetett alá bennünket a szövetségi kapitány, amely alapján Bernd Storck igyekszik átfogóbb képet kapni a kerettagok állóképességéről.

A játékos elmondta, nagy megtiszteltetés egy akkora világsztárral együtt dolgozni, mint a kapitány segítője, Andreas Möller, aki világ- és Európa-bajnokságot is nyert futballistaként.

A magyar válogatott tagjai már elkezdték az ismerkedést a norvég futballistákkal, Telkiben erre is nagy hangsúlyt fektetnek. – Bár a külföldön szereplők csak a hétvégén csatlakoznak a többiekhez, de már több videót is megnéztünk az ellenfélről és beszéltünk a játékukról. Emellett mindenki kapott egy harminc oldalas anyagot róluk, amelyből készülünk, szó van benne taktikáról, statisztikákról és a norvég labdarúgók jellemzőiről. Véleményem szerint masszív rivális vár ránk és mi, debreceniek a Rosenborgból személyesen is ismerjük például Söderlundot, aki roppant erős támadó. Szoros két meccsre számítok, s már csak azért is jó lenne őket megfricskázni és továbbjutni, mert előzetesen eléggé lekezelnek minket – jelentette ki Bódi Ádám.

HBN-TN