Két családi nap – két véradás Debrecenben

Akt.:
Két családi nap – két véradás Debrecenben
© Fotó: Vöröskereszt
Debrecen – Míg a gyermekeket játszanak, szüleik vért adnak – erre a példaértékű jótettre invitálja a szülőket és az érdeklődőket a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete szombaton az Balmazújvárosi úti hipermarketnél, vasárnap a Kölcsey Központban.

Hétvégén kétszer is alkalmat ad a véradásra a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete a gyermeknaphoz fűződő rendezvényeken. Május 28-án 10.00 és 15.00 óra között az áruház épületében motorosok adják vérüket, és erre invitálnak mindenkit. E közben a parkolóban este 18 óráig tart a Gyermeknapi majálist, amelyet a Kék Lovagok Motoros Közhasznú Egyesület partnereivel – köztük a Karitatív Testülettel és a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetével – debreceni és Hajdú-Bihar megyei gyermekeknek tart.

Nosztalgia gyermeknapon

A városi gyermeknapon, május 29-én, a Kölcsey Központ első emeletén példát mutathatnak humanitásból gyermekeiknek, azon kívül természetesen három ember életét is megmenthetik a szülők és a családok 18-65 éve közötti tagjai, hiszen a 10.00 és 15.00 óra között a Kölcsey Központ táncteremben véradást tartanak a vöröskeresztesek, és kolbásszal, sörrel vendégelnek meg minden véradót. Többek között ezért is érdemes a szórakoztató és információban gazdag foglalkozásokat felsorakoztató debreceni rendezvényre személyi irataikkal, TAJ-kártyával érkezni, és természetesen a napszaknak megfelelően étkezni és sok folyadékot inni.

– Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete –