Két államtitkár is lehet Hajdú-Bihar megyéből

Sajtóhírek szerint az új kormánynak két tagja lesz Debrecenből: Halász János és Kovács Zoltán.

Halász János, Debrecen kulturális alpolgármestere és Kovács Zoltán, az önkormányzat kommunikációs tanácsnoka neve is szóba került az új kormány egy-egy államtitkári helye kapcsán. Mindketten a Fidesz debreceni önkormányzati képviselői, Halász János emellett a debreceni 2-es választókerületben megválasztott országgyűlési képviselő. Negyedik ciklusát kezdi a parlamentben.

Orbán Viktor csütörtökön közölte: Navracsics Tibor vezeti majd a közigazgatási és igazságügyi minisztériumot, de miniszterelnök helyettesként feladata lesz a kormány működésének koordinálása. Sajtóhírek szerint mellette államtitkárként Kovács Zoltán felel majd a kormányzati kommunkiációért. Halász János várhatóan a Réthelyi Miklós által vezetendő csúcsminisztérium – egyelőre a Nemzeti Erőforrások Minisztériumaként emlegetik, de a neve még változhat – parlamenti államtitkára lesz.
A két politikus a Napló kérdésére a hírt se meg nem erősítette, se nem cáfolta.
Halász János egyébként rövid ideig már volt államtitkár: az első Orbán-kormányban 2002 elejétől a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában töltötte be ezt a tisztséget. HBN–SZK