Készülnek a DVSC-bunyósok a nagy feladatokra

Az edzőtáborban készült fotón éppen Máté és Bernáth László mutatja be, miként alszik egy igazi bunyós
Az edzőtáborban készült fotón éppen Máté és Bernáth László mutatja be, miként alszik egy igazi bunyós - © Fotó: dvscboxing.hu
Debrecen – A DVSC több korosztályos ökölvívója már vagy a szeptembertől kezdődő országos bajnokságokra (serdülő, junior, ifi) hangol vagy valamelyik rangos nemzetközi viadalra.

Legelőbb az augusztus 15-én rajtoló keszthelyi UPEurópa-bajnokság lehet érdekes, hiszen Nagy Angéla (edző Salánki László) és Pallás Szimonetta (edző Hutai László, Zöld Ferenc) is bokszol. Aztán jöhet majd a szentpétervári junior világbajnokság szeptember 4-étől, amelyre a Salánki-tanítvány Lakatos Máténak van nagy esélye, sőt, akár a két Bernáth fiú közül is odajuthat valaki.

Októberben Debrecen a helyszín

Ami az országos bajnokságokat illeti, fontos megjegyezni, hogy szokásosan a serdülők kezdenek idén is. Szeptember végén a tervek szerint Egerben csapnak össze Magyarország legügyesebb 13-14 évesei. Aztán Debrecenre fókuszál az ország, hiszen október végén (eredeti dátum szerint 22-25. között) a juniorok ob-ját mi rendezzük. Emlékezhetünk rá, tavaly az ifik bajnoksága zajlott nálunk, és a remek hangulatot csak fokozta, hogy 3 aranyérmesünk is volt Kovács Dávid, Tóth Ádám és Komor László személyében – mind Salánki László emberei voltak.

Október után jön majd az ifi ob, aminek elvileg Nagykanizsa ad otthont november első hetének végén.

Ha már a korosztályosok szóba kerültek, lássuk a felnőtteket is! A hölgyek Vecsésen csapnak össze a magyar bajnoki címekért idén, mégpedig november közepén. A férfiak országos bajnokságát Hévízen rendezik. Erre közvetlenül Mikulás előtt kerülhet sor, december elején.

– Koppányi Szabolcs –
dvscboxing.hu

Címkék: , , ,hirdetés