Sport

2012.09.17. 14:47

London 2012 - Pontszerzőket jutalmaztak

Budapest, 2012. szeptember 17., hétfő (MTI) - Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszönetet mondott a londoni olimpián és paralimpián kiemelkedően szerepelt versenyzőknek azért, hogy Magyarországot újra a világ legeredményesebb nemzetei közé emelték.

Budapest, 2012. szeptember 17., hétfő (MTI) - Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszönetet mondott a londoni olimpián és paralimpián kiemelkedően szerepelt versenyzőknek azért, hogy Magyarországot újra a világ legeredményesebb nemzetei közé emelték."Minden magyar büszke lehet a kemény, küzdelmes munkával kivívott olimpiai eredményekre, Londonnal új tartalmat kapott az, hogy Magyarország sportnemzet" - mondta Balog Zoltán azon a hétfői ünnepségen, amelyen jutalmazták a 4-6. helyen végzett magyar sportolókat. "Minden eredmény mögött emberfeletti munka van, s az érmesek mellett a negyedik-hatodik helyezettek is hozzájárultak a dicsőséghez" - folytatta a tárca első embere, aki külön kitért a fogyatékkal élő sportolókra.

"Önök nemcsak sport-, de sorstársaiknak is naponta példát mutatnak" - mondta, hozzáfűzve, hogy miközben Magyarország kormánya a lehetőségekhez mérten mindent megadott a sikerekhez, az olimpikonok és paralimpikonok Londonban bizonyították: "igenis, a magyarok képesek helytállni a világ élvonalában," majd ezt kiegészítette azzal, hogy: "mért ne sikerülhetne a gazdaságban, a kultúrában ugyanez?".

A Szépművészeti Múzeumban rendezett eseményen állami kitüntetéseket - így Magyar Érdemrend Tisztikeresztet (polgári tagozat) -, valamint miniszteri elismerő okleveleket vehettek át a nem érmes, de pontszerző helyezést elért versenyzők Balog Zoltántól, illetve Czene Attilától, a tárca sportpolitikáért felelős államtitkárától, valamint Szekeres Pál helyettes államtitkártól.

Az ünnepséget követően az MTI kérdésére válaszolva Szekeres Pál, aki hatodik paralimpiáján szerepelt versenyzőként Londonban, a rendre vitákat kiváltó olimpiai javadalmazásra is kitért: "A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége elkészítette a szakmai javaslatot, ezt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége elfogadta, ez alapján kerül az előterjesztés a kormány elé. Annyit elárulhatok, hogy a paralimpiai bizottság indítványa szerint például a magyar paralimpiai bajnokot a négy évvel ezelőtti, 20 milliós díjazáshoz képest a londoni aranyéremért 23 millió forint illetné meg. Az ügyben szerdán születhet kormánydöntés."

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!