Készül a Pedagógusok újabb arcképcsarnoka

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN archív
Debrecen – Mint azt az elnöktől, Fülöp Mihálytól megtudtuk, a debreceni Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület 2014-ben is megjelenteti a Pedagógusok arcképcsarnoka című kiadványát.

Az egyesület 2002 óta évről évre így emlékezik meg azokról az egykori pedagógusokról, akiknek élete és pályája már lezárult, de munkásságukkal rászolgáltak arra, hogy emléküket megörökítsék. Eddig 1401 arcképvázlatot közöltek 12 kötetben nagyon sok településről – a határon túliakról – és a legkülönbözőbb nevelőkről, szakemberekről az óvodától az egyetemig.

Az idén is május 31-éig lehet arcképvázlatokat beküldeni a következő címre: Csermely László technikai szerkesztő, 4026 Debrecen, Darabos u. 41–45. E lph. fsz. 1. Telefonon a 30 644-8560-as számon vagy e-mailben a csermely.laszlo@t-online.hu címre.

Az elkészítésükhöz ajánlott útmutatók megtalálhatók a korábbi kötetekben. Az írásokhoz mellékelni kell jó minőségű arcképet, de a témához illeszkedő egyéb fényképeket is lehet. Technikai okokból csak számítógéppel írt szöveget várnak.

A közlés díjtalan, a szövegírók tiszteletpéldányt kapnak. A kötet könyvárusi forgalomba nem kerül, önköltségi áron a szerkesztőségben (vagy a könyvbemutatón) lehet hozzájutni.

A szerzőket külön értesítik a bemutató időpontjáról és helyéről.

HBN