Készítse fel a jó időre szakszerűen az autóját!

Készítse fel a jó időre szakszerűen az autóját!
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – A gumicsere nem elég, ennél jóval több törődést érdemel a családi négykerekű.

A hideg idő immár a múlté, itt az ideje tehát, hogy autónkat is felkészítsük a tavaszias időjárásra. Amennyiben hosszú távon szeretnénk megőrizni gépkocsink jó állapotát, akkor autónkat nem csak a téli időszakban, hanem tavasszal is megfelelően kell felkészítenünk.

Alváz- és motormosás

A tél jobban igénybe veszi autónkat, mivel az utak minősége rosszabb ilyenkor és a fagy is maradandó kárt okozhat benne, ráadásul az utak jégmentesítésére használt szerek sem hatnak kedvezően a járművekre. Első lépésként érdemes tehát egy teljes, alvázmosással egybekötött tisztításra elvinni gépkocsinkat, hiszen ezek a szerek könnyedén beivódnak a jármű különböző réseibe, ami szétmarhatják az elemeket. Emellett egy motormosás is tanácsolt.

Képet kaphatunk róla

A márkaszervizekben akár pár ezer forintért átnézik a kényes pontokat, ezáltal pontos képet kaphatunk autónk állapotáról. A kátyús utak miatt szükséges lehet a futómű szakszerű beállítására, és a fékek ellenőrzésére. A téli üzem után elengedhetetlen a hűtőrendszer, a fékfolyadék, az ablak- és fényszórómosó feltöltése, továbbá a klímaberendezés évenkénti tisztítása is ebben az időszakban esedékes. Szükség esetén érdemes a lég- és pollenszűrőket is cserélni, mivel ezek nagyban befolyásolják a helyes működést, és a belső levegő minőségét. Hét fokos átlaghőmérséklet fölött a gumik cseréjét is ajánlott elvégezni, hiszen a nyári gumi jobb tapadást biztosít.

HBN

Címkék: ,hirdetés