Helyi közélet

2014.01.29. 16:54

Megtartani a legjobbakat

Debrecen - A foglalkoztatók számára egy-egy kiváló szakember bizony aranyat ér.

Debrecen - A foglalkoztatók számára egy-egy kiváló szakember bizony aranyat ér.

A jelenlegi gazdasági körülmények között sok vállalatnak nincsen kerete arra, hogy fizetésemeléssel és bónuszokkal jutalmazza a kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársakat. A rugalmas munkavégzési lehetőség azonban olyan motivációs eszköz, amely nem jár többletkiadással.

Igazi vízválasztó

– A rugalmas munkavégzés igazi vízválasztó az állásajánlatok terén – derül ki a Regus legújabb felméréséből. A megkérdezett üzletemberek 79 százaléka állítja, hogy két hasonló állás közül azt választaná, amely felkínálja a rugalmas munkavégzés lehetőségét, 74 százalékuk szerint pedig a rugalmas munkavégzés a munkaerő megtartását is eredményesebbé teszi. A munkaerő-toborzás költséges folyamat, amelyen számos nemzetközi vállalat szívesen spórolna. A rugalmas munkavégzésnek köszönhetően Magyarországon is ki lehetne küszöbölni a gyors munkaerő-cserélődést, mivel a hazai válaszadók hetvenegy százaléka a rugalmas munkavégzést emelte ki a tehetségeket leginkább vonzó szempontként.

A teljes cikk a Hajdú-bihari Napló csütörtöki számában, vagy a naplo.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában