Kést döfött élettársa mellkasába, aki kis híján belehalt

Kést döfött élettársa mellkasába, aki kis híján belehalt
© Illusztráció
Debrecen – Jogerőssé vált a J. Sándorra életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt kirótt 3 év börtönbüntetés szerdán; a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék döntését hagyta helyben.

A vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és élettársa, a sértett Tiszagyulaházán éltek, rendszeresen fogyasztottak alkoholt, gyakran veszekedtek, vitáik több esetben tettlegességig fajultak. 2015 szeptemberében egy nap J. Sándor munkából érkezett haza, előtte már alkoholt fogyasztott és az italozást folytatta otthon, az élettársával együtt.

Veszekedés alakult ki közöttük. A vádlott magához vett egy kést, és azt az ágyon fekvő nő mellkasába döfte. Ezt követően átment a szomszédba, elmondta mit tett és kérte, hogy azonnal hívjanak mentőt. A sértetten azonnali műtéti beavatkozást kellett végrehajtani.

Az asszony közvetlen életveszélyes sérülést szenvedett, orvosi segítség elmaradása esetén a sérülés halálos következménnyel is járhatott volna. J. Sándor beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ügy azért került másodfokra, mert az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett; a kiszabott büntetést azonban a Debreceni Ítélőtábla tegnap helybenhagyta.

HBN
hirdetés