Helyi közélet

2012.10.11. 13:17

Évi 110 ezer gázmérőt préselnek össze

Hajdúszoboszló - A plomba mellett a biztonsági matrica is arra szolgál, hogy ne lehessen manipulálni a gázórával.

Hajdúszoboszló - A plomba mellett a biztonsági matrica is arra szolgál, hogy ne lehessen manipulálni a gázórával.A gázmérők hitelesítésétől, felújításától, azok megsemmisítéséig, a hulladékgyűjtéstől a nem lakossági ügyfeleknek nyújtott műszaki tevékenységen át a dokumentumok kezeléséig - ez a feladata a Tigáz Gepa Kft. szakembereinek. A cég tevékenységét bemutató csütörtöki sajtóbejáráson elhangzott, hogy a Tigáz ügyfeleinél összesen 1 millió 153 ezer 656 darab gázmérő található, amelyek közül a legkorszerűbbeket már nem lehet olyan jól ismert trükkökkel "megbolondítani", mint amilyen például a mágnesezés.

Ha lehet, javítják

Tavaly a társaság munkatársai több mint 6 ezer 200 mérőeszközt újítottak fel, a Tigáz-DSO Kft. egyébként éves szinten 110 ezer lakossági és ipari mérő cseréjét végzi el.

A meghibásodott, de még javítható mérőket újra használhatóvá teszik, a használhatatlanokat pedig megsemmisítik. Mint elhangzott, a háztartási mérők 10, míg az ipari mérők 5 évre hitelesíthetők. Tavalyi tevékenységük során több mint 3 ezer tonna veszélyes, és mintegy 34 ezer tonna nem veszélyes hulladék keletkezett, amit szelektíven gyűjtöttek és adtak át további felhasználásra a hulladékkezelőnek. A Tigáz Gepa Kft. háttértevékenységként dokumentumkezeléssel és irattározással is foglalkozik. Tavaly mintegy másfél millió dokumentum érkezett hozzájuk, volt olyan nap, amikor csak levélből 11 ezret dolgoztak fel a társaság munkatársai.

HBN | Fotó: Matey István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában