Késsel rabolták volna ki a debreceni taxist, de ő nem ijedt meg

Késsel rabolták volna ki a debreceni taxist, de ő nem ijedt meg
© Fotók: police.hu
Debrecen – Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya emlékplakettet adott át annak a taxisofőrnek, akinek a segítségével a debreceni rendőrök elfogták a támadót. A nyomozók a 21 éves gyanúsítottat kihallgatták és őrizetbe vették.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy férfi 2015. november 5-én 14 óra körüli időben Debrecenben, Petőfi téri Nagyállomás előtt beszállt egy taxiba, majd amikor a sofőr elvitte őt a megadott címre és a fuvar árát kérte, az utas egy késsel a bevétel átadását követelte tőle. A 62 éves sértett a kést kivette támadója kezéből, amely során az ujján megsérült.

A fiatalember ezután kiszállt a taxiból és menekülni kezdett, azonban a sofőr gépjárművével utána ment, közben pedig a bűncselekményről értesítette a diszpécsert és kollégáit, akik bejelentést tettek a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

A taxis látta, ahogy a támadó a Létai úton futott, majd egy bozótos területen megpróbált elbújni. A sértett felszólította az elkövetőt, hogy jöjjön ki a bozótból, aminek a férfi eleget tett. A 62 éves sértett közreműködésével a helyszínre érkező debreceni rendőrök elfogták a 21 éves helyi lakost. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított S. Attilát a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A Debreceni Rendőrkapitányság S. Attila ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A támadás következtében a taxisofőr az elsődleges orvosi vélemény alapján 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon 2015. november 6-án Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány Szent György emlékplakettel köszönte meg bátorságát Apagyi Gábor taxisofőrnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés