Sport

2013.07.02. 12:59

Inci visszavágott Ardeleannak!

Debrecen, Kolozsvár - Kolozsvárott csapott össze a román és a magyar MMA válogatott, nemzeti csapatunk tagja, Rácz Irén visszavágott az őt korábban legyőző Alice Ardeleannak.

Debrecen, Kolozsvár - Kolozsvárott csapott össze a román és a magyar MMA válogatott, nemzeti csapatunk tagja, Rácz Irén visszavágott az őt korábban legyőző Alice Ardeleannak.

Kovács Szabolcs, a Hungarian Pitbull Fighters Debrecen csapatvezetője szerint Inci győzelméhez nem férhetett kétség, állásból és földön is jobbnak bizonyult riválisánál.

- Mielőtt rátérnénk a kolozsvári bunyóra, mennyire volt benned tüske, hogy kétszeres felnőtt bajnokként kimaradtál a keszthelyi uniós bajnokságon ringbe lépő magyar ökölvívó-válogatottból?

Rácz Irén: Nem esett jól – jelentette ki köntörfalazás nélkül Inci. – Szerettem volna indulni Keszthelyen, persze, a kolozsvári mérkőzés is fontos volt, de az uniós Eb volt az elsődleges célom. Ott voltam a tatai edzőtáborban is, de nagyon nem tetszett a hozzáállás, a csapatkijelölés módja. Hiányoltam, hogy egyenesen megmondják, ki indul és ki nem. Olyan embert vittek helyettem, aki még nem tett le komolyabb eredményt az asztalra. Persze, fiatal, de azt hiszem, már elértem annyit, hogy talán lehetőséget kaphattam volna. Nagy tüske nincs bennem, főleg a jól sikerült kolozsvári gála után!

- Mennyire tudtál felpörögni az Ardelean elleni ütközetre?

Rácz Irén: Nem volt gond, jó formában éreztem magam. A múltkor kikaptam tőle, állásból vert meg, érthetően bennem volt a visszavágás vágya.

- Mi lehet annak az oka, hogy míg edzésen parádézol, a versenyeken sokszor nem jön ki a forma?

Rácz Irén: Az eddigi meccseimet munka mellett vívtam meg, most viszont, mióta nincs iskola, két-három hetet nyugodtan tudtam készülni, csak az edzésekre koncentráltam. Én ebben látom a választ.

- A rendezők megadták a módját, a kolozsvári gálát a román televízió is közvetítette. Mennyire hatottak rád a körülmények?

Rácz Irén: Valóban profi volt a rendezés, tartottam tőle, hogy egy ilyen komoly gálán Ardelean nagy becsvággyal küzd majd, hazai ketrecben keményen odaáll. Volt bennem feszültség, úgy mentem fel, lesz, ami lesz, odateszem magam. Az első ütések után megnyugodtam, úgy vettem észre, mégsem olyan kemény, mint amilyenre számítottam.

- Egy győzelem után könnyebben néz az ember a jövőbe, mi a nyári programod?

Rácz Irén: Sok edzés, most éppen az Erzsébet-táborban vagyok. Úgy néz ki, hogy szeptemberben lesz egy thai-boksz címmeccsem Szerbiában. Úgy készülök, ha lesz mérkőzés, a lehető legjobb formában legyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!