Kés, villa, olló – dizájner kezébe való

Balogh Ágoston és Farkas Gergely a Medgyessy csapatában
Balogh Ágoston és Farkas Gergely a Medgyessy csapatában - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A kreatív diákok összesen három órát kaptak ötletelésre, tervezésre és modellezésre.

A Design Hét középiskolásoknak szóló versenyében a Medgyessy Ferenc Művészeti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, valamint a Kós Károly Művészeti Szakközépiskola diákjai mérték össze tudásukat csütörtökön az Ifjúsági Házban.

d23Fotó: Molnár Péter

A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) által szervezett VII. Design Párbaj megmérettetésen összesen nyolc fiatal kapott lehetőséget a győzelemre. A sorsolással összeállt csapatoknak a helyszínen megismert feladatra kellett közösen reagálniuk a megadott anyagok és eszközök felhasználásával. A feladat az volt, hogy az iskolák által szervezett kiállítások megnyitó eseményére tálaló és szervírozó eszközöket tervezzenek és modellezzenek a diákok. Fontos kitétel volt, hogy az elkészített tárgyak legyenek méltóak a megnyitó színvonalához, és illeszkedjenek az intézmény általános arculatához. Legyenek egyszerűen kezelhetőek, ugyanakkor nagyobb számban is könnyen előállíthatóak.

Mindenki nyert

Az ötletelésre, tervezésre és kivitelezésre összesen három órát kaptak a versenyzők. Ezt követően a zsűri és a vendégek előtt prezentáció formájában mutatták be a tervezési folyamatot.

d24Babotán Boglárka és Balogh Anna Kamilla a Kós Károly középiskolából érkezett | Fotó: Molnár Péter

Az elkészült modelleket Halász D. János, az Ifjúsági Ház ügyvezetője, Rejka Erika porcelántervező, Szoboszlai Lilla, a B24 Galéria vezetője, és Győrffy Zoltán építész zsűrizte. A párbajt a Medgyessy Ferenc Művészeti Gimnázium Avacz Gergely, Bundik István, Jendrek József Dániel alkotta csapata nyerte. A díj egy kiállítási lehetőség a FISE (Fiatal Alkotóművészek Stúdiója Egyesület) budapesti galériájában. Az Ifjúsági Ház különdíját a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium tanulói kapták: Bekecs Nikolett, Kalmár Anna Flóra, Borsodi Kitti. A különdíjasok az Ifiház Galériában állíthatják ki alkotásaikat.

SZD