Kerítést tört az ittas sofőr

Akt.:
Kerítést tört az ittas sofőr
© Illsuztráció: Getty Images
Járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasolnak bíróság elé állítást két férfival szemben a püspökladányi rendőrök.


A Püspökladányi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást M. Attila sápi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2014. november 20-án 14 óra körüli időben a gyanúsított gépjárművével közlekedett Sápon, Szabadság utcában, ahol nem megfelelően választotta meg a sebességét, ezért az útról lehaladt és érintőlegesen nekiütközött egy fának, majd kitörte egy ingatlan kerítését és a jármű a ház udvarán megállt. A rendőrök az esetről történt bejelentést követően a helyszínre mentek, ahol igazoltatták a 36 éves sofőrt.

A járőrök M. Attilával szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavételre előállították a Püspökladányi Rendőrkapitányságra. A rendőrök megállapították, hogy a helyi lakos vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett.

A nyomozók később gyanúsítottként hallgatták ki M. Attilát, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését, amelyet az igazságügyi szakértői vizsgálat is alátámasztott.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a nyomozás is, amelyet szintén szakértő bevonásával folytattak a püspökladányi rendőrök egy bárándi lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrök 2015. január 14-én 14 óra 50 perckor Kabán, a Szabadság téren megállítottak egy ott közlekedő gépjárművet és igazoltatták a sofőrt. A rendőrök az 51 éves férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A bárándi lakost a járőrök további mintavétel céljából előállították a Püspökladányi Rendőrkapitányságra. A rendőrök T. Sándor vezetői engedélyét bevonták, majd később gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt a bűncselekmény elkövetését elismerte. A nyomozóhatóság az ügy iratait a napokban megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság