Keressük a hétköznapok hajdú-bihari hőseit

Keressük a hétköznapok hajdú-bihari hőseit
© Fotó: Pixabay
Hajdú-Bihar – Nehéz munkát példamutatással végző embereket szeretnénk jutalmazni.

Új játékunkban olyan embereket szeretnénk elismerni, akik hivatásuk révén naponta nehéz terepen, nehéz körülmények között – esetenként akár életüket kockáztatva –, emberpróbáló feladatokkal küzdenek meg, úgy, hogy ezzel másoknak is példamutatással szolgálnak. A saját területükön valami olyat alkottak, amely mások érdekeit tartja szem előtt, életüket arra tették fel, hogy segítsék embertársaikat.

Hat kategóriában várjuk olvasóink jelölését. Minden 18. évét betöltött, Hajdú-Bihar megyei lakos jelölhet és szavazhat. Az egyes kategóriákban egy ember csak egy személyt jelölhet, illetve egy szavazatot adhat le (tehát összesen hatot-hatot).

Kategóriák

Keressük tehát a hétköznapok hős tanárát, és olyan személyt, aki önkéntes munkát végez. Javaslatot várunk egészségügyi dolgozóra; ápolóra, asszisztensre, beteghordóra, védőnőre, vagy bármely más szakdolgozóra. (Mivel orvosok számára létezik más, közönségszavazáson alapuló elismerés, ezúttal kérjük, őket ne jelöljék!) Továbbá, kérjük, ajánljanak mások figyelmébe mentőst, tűzoltót és rendőrt is!

A jelöléseket és szavazatokat az Év sportolója eseményhez hasonlóan a Hajdú-bihari Naplóból kivágott szelvényeken, a székházunkban, illetve a Hajdú Online-on lehet leadni. Az első jelölőszelvényt a hétfői Naplóban találják, de ezt a további lapszámokban többször is közölni fogják. A szelvényt kivágva, kitöltve február 19-ig kell eljuttatniuk szerkesztőségünkbe: postán (4024 Debrecen, Dósa nádor tér 10.), vagy személyesen behozva, az ügyféltérben elhelyezett gyűjtőládába kérjük bedobni. Interneten jelölni február 19-ig lehet a Hajdú Online-on, illetve a www.naplo.hu/anaplohetkoznapihosei címen.

A játék időtartama: február 5. – március 16.

A kategóriagyőzteseket díj­átadó gálán köszöntjük. A szavazók között értékes nyereményeket sorsolunk ki.

HBN