Keressük a szemtanúkat!

2010. április 20-án 10.50 órakor a Böszörményi út- Hősök utcája kereszteződésénél lévő kijelölt gyalogos átkelőhelyen könnyű sérüléssel járó baleset történt.

A 39 éves sárándi férfi piros színű Suzuki Swift tipusú személygépkocsijával, s az ahhoz kapcsolt kölcsönzött utánfutóval közlekedett a Böszörményi úton a Mester utca felé. A Hősök utcai fényjelező készülék tilos jelzése ellenére behaladt az útkereszteződésbe, melynek során elütötte a zebrán tőle balról jobbra áthaladó 14 éves fiút, aki az ütközés következtében elesett, s 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett

Az okozó megállt, néhány szót beszélt a fiúval, majd visszaült a járművébe, s a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül távozott.

Kérjük, hogy aki a fenti időben a baleset helyszínén járt, s bármit észlelt az ott történtekről, különösen a szemből érkező Mercedes Vito vezetőjét, hogy jelentkezzen hatóságunknál.

Jelentkezni lehet személyesen a Debreceni Rendőrkapitányságon (Debrecen, Budai Ézsaiás u. 4. „D” ép. I/5. sz. hivatali helyiségében), illetve telefonon 52/516-400/25-41-es melléken, illetve az ingyenesen hívható segélyhívók (107, 112) egyikén.

A bejelentő személyét a rendőrség bizalmasan kezeli!

Az 1978. évi IV. tv- A büntetőtörvénykönyvről 172.§-ában foglaltak alapján Segítségnyújtás elmulasztása:

(1) Aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.