Debrecen hírei

2018.09.18. 13:18

Mozgalmasan indult a hét a tűzoltóknak

Hajdú-Bihar - A hét első napjának krónikájában balesetekről és tűzesetekről is beszámoltak. Ügyeleti hírek.

Hajdú-Bihar - A hét első napjának krónikájában balesetekről és tűzesetekről is beszámoltak. Ügyeleti hírek.

Hétfő reggel két személygépkocsi és egy mezőgazdasági gép ütközött össze Debrecen külterületén a 3316-os számú úton, Nagymacs közelében – mondta el a megyei katasztrófavédelem illetékese. Kifejtette, az erőgép az ütközés következtében az árokba borult. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, akik átvizsgálták a járműveket és elvégezték az áramtalanítást. A mentőszolgálat négy sérültet szállított kórházba. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben.

Egy melléképület egy része kapott lángra hétfőn Létavértesen, a Batthyány utcában. A létavértesi és a debreceni tűzoltók kiérkezésére az ott élő a tüzet el tudta oltani, így az egységek az utómunkálatokat végezték el egy vízsugárral. Nagyobb anyagi kár keletkezett.

Két hektáros területen avar égett Hajdúszoboszlón, a Nyugati soron. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Berettyóújfalu külterületén, a 47-es számú főút menti árokban a gaz lángolt, melyet a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtottak el.

Egy kőrisfa egyik ága hasadt le hétfőn Püspökladányban, a Vajda utcában. A gyalogos forgalmat veszélyeztette. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kihúzós létrán át kézi erővel távolították el a faágat.

Vasúti töltés mellett a gaz égett Bocskaikertben, az Állomás téren. A debreceni hivatásos egység vonult, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Négyszáz négyzetméteres területen a száraz fű és az összehordott szemét lángolt hétfőn kora este, Hajdúdorogon, a Lókert tanyán. A hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral fojtották el a tüzet.

A megyei mentők az elmúlt 24 órában összesen 187 feladatot láttak el, tájékoztatta lapunkat az OMSZ illetékese. 7 óra 10 perckor Nagymacson két személygépkocsi ütközött, a balesetben három személy könnyebben, egy ember súlyosabban sérült. 9 óra 27 perckor Hajdúdorogon egy személygépkocsi kerékpárral ütközött, egy fő könnyebben sérült.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány két személyt fogott el, akik közül egy főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy főt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök tizenkét személyt állítottak elő, köztük 4 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés tíz esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!