Keréktörő utakra panaszkodó magyarok

Keréktörő utakra panaszkodó magyarok
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A magyar válaszadók a leginkább elégedetlenek a meglévő közlétesítmény-hálózatukkal.

Nálunk a legalacsonyabb az összes ország közül az infrastruktúrával való általános elégedettség, a magyarok mindössze tíz százaléka értékeli pozitívan. A nemzetközi átlagnak megfelelően, a magyarok fele szerint akad tennivaló a közlétesítményeink fejlesztése terén.

Külföldi tőkéből

Ahogy világszerte összességében, nálunk is hetven százaléknyian válaszolták azt, hogy a gazdaság fejlődéséhez létfontosságúak a beruházások ezen a területen. Honfitársaink többsége szerint nagyobb súlyt kellene fektetni a nemzeti infrastrukturális projektekre. Ugyanakkor a hazai válaszadóknak mindössze 18 százaléka támogatná, hogy a kormány biztosítson kölcsönt a fejlettebb infrastrukturális hálózat kiépítésére, míg a külföldi tőke bevonásában a nemzetközi átlagnál is többen látnák a megoldást. Ha kicsit lassítja is a folyamatokat, hetven százaléknyian szeretnék, ha a tervekkel kapcsolatban meghallgatnák a helyi véleményeket – derül ki az Ipsos felméréséből.

A légtér nem döcög

A konkrét területek közül a magyarok a közúthálózattal, a helyi utakkal a legkritikusabbak, mindössze 16 százaléknyian minősítik jónak (ezzel az utolsók vagyunk a mezőnyben), a vasúthálózatot a válaszadók ötöde ítéli megfelelőnek. Az autópályák, főutak állapotával kapcsolatban már relatíve jobb a hazai vélekedés, tízből négyen elégedettek, míg a légi közlekedés lehetőségeivel minden második. Az új építésű ingatlanokkal kapcsolatban a középmezőnyben végeztünk, a magyarok 39 százaléka szerint kielégítő az arányuk.

HBN

Címkék: , , ,hirdetés