Helyi közélet

2007.12.14. 12:42

Volt, aki megsiratta a Kolosszust

<p>Debrecen - Elbontották, s már útra kelt a „nagy ló”, mely a Modem előtt állt három hónapig. A hét és félméteres lószobor – mint ismert – Az igazi da Vinci című kiállítás debreceni változatának szimbólumává vált. <dia width="850" height="630" alt="Elbontották a nagy lovat 2007.12.14."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Elbontott_k_a_nagy_lovat_2007_12_14_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Elbontották a nagy lovat 2007.12.14." /></a></dia></p>

Milyen hatalmas – szólt egy hölgy, mikor letették a térre a Kolosszus fejét. Valóban, legalább két méter volt a dekoratív lófej. A „nagy ló” búcsúzik a várostól. Bontását szerdán délben kezdték meg a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ előtt az olasz mesterek.

A hét és félméteres lószobor – mint ismert – Az igazi da Vinci című kiállítás debreceni változatának szimbólumává vált, hisz a történelemben először készült el, és volt látható pontos mása úgy, ahogy Leonardo da Vinci ötszáz évvel ezelőtt megálmodta.
Aki augusztusban látta, hogy rakták össze a lovat, most észrevehette, hogy fordított sorrendben szedték darabjaira. A ló fejét távirányítással működő daruval emelték le, és kis ideig a földre tették.
– Miért nem maradhat itt ez a szép ló? – szólalt meg egy idős hölgy. – Azt mondták, nekünk készült. Miért viszik el, annyira illik erre a térre! – majd odament, megsimogatta a ló fejét, akár egy eleven állatét; többször is.

Végül megkönnyezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában