Kerékpáron tolta haza a lopott fát a hadházi fiú

Kerékpáron tolta haza a lopott fát a hadházi fiú
© Fotó: police.hu
Hajdúhadház – A rendőrök vádemelés javaslattal fejezték be a nyomozást a 18 éves helyi fiúval szemben.

A hajdúhadházi rendőrök 2016. január 5-én a falopások felderítése, illetve megelőzése érdekében a város külterületén található erdőben járőröztek, amelynek során észlelték, hogy ismeretlen személy több akácfát vágott ki és lopott el. A rendőrök a helyszínen egy kerékpárnyomra is felfigyeltek, amely a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakos házáig vezette őket.

A 18 éves fiatalember házában a nyomozók házkutatást tartottak, ahol megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított akácfát. A nyomozók L. Róbertet otthonában elfogták és a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A helyi fiú a bűncselekmény elkövetését elismerte és elmondta, hogy március 4-én éjszaka az erdőből kézifűrésszel kivágott 12 db akácfát, majd azt kerékpárral hazavitte. A rendőrök a lefoglalt akácfát a tulajdonosának visszaadták.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a terhelt ellen lopás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészség részére megküldte.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –

Címkék: , ,