Kerékpárlopáson érték tetten a 15 éves lányt – Rendőrségi hírek a megyéből

Akt.:
Kerékpárlopáson érték tetten a 15 éves lányt – Rendőrségi hírek a megyéből
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 6 személyt fogtak el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 főt az ellene érvényben lévő körözés alapján. Az egyenruhások 18 személyt állítottak elő, ebből 1 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.


Megyénk közútjain a rendőrök 3 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek.

Az ártándi határátkelőhelyen 2014. június 12-én 18 óra 30 perc körüli időben kilépésre jelentkezett egy külföldi férfi. Az ellenőrzést végrehajtó útlevélkezelő megállapította, hogy a moldáv állampolgár nem tudja igazolni Magyarországon való jogszerű tartózkodását. A 46 éves férfit a rendőrök tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt előállították a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre, majd a további eljárás lefolytatása céljából a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-alföldi Regionális Igazgatóságára vitték.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét 2014. június 12-én 19 óra körüli időben telefonon hívták az egyik debreceni fürdő biztonsági őrei és bejelentést tettek arról, hogy tetten értek egy biciklitolvajt. A járőrök a helyszínen adatgyűjtést végeztek, tanúkat hallgattak meg, akik elmondták, hogy észrevették, amikor egy fiatal a kerékpártárolónál gyanúsan álldogál, míg társa egy kétkerekű mellett guggol és megpróbálja egy erővágóval levágni a jármű lakatját, de amint meglátja az őröket elfut a helyszínről.
A rendőrök a helyszínen elfogták az egyik fiatalkorút, akit előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgattak ki. A 15 éves lány társát még keresi a rendőrség.

A derecskei lakos ellen lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást a Debreceni Rendőrkapitányság.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –