Kerekes Grétával lett teljes a portlandi vb-csapat

Debrecen – A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétája, Kerekes Gréta is utazik a március 17-20. közötti portlandi vb-re.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kedden tájékoztatta a magyar szövetséget arról, hogy a fedettpályás vb nevezéseinek összesítése után néhány versenyszámban az idei világranglista eredményeit figyelembe véve meghívnak még atlétákat az eseményre.

Így az idei idényben mutatott remek formájának köszönhetően indulási lehetőséget kapott a 60 m gátfutás hazai bajnoka, Kerekes Gréta is. A DSC-SI Madridban dobogós, és Jablonecben is jól futó, a vb szinttől csupán három századdal elmaradt atlétájával (8,17 mp) így már ötfősre bővült a fedett vb-n induló hazai versenyzők száma.

A debreceni atléta elmondta: “Nagyon örültem a hírnek, ezzel az idővel titokban reméltem, hogy meghívnak. A legutóbbi csehországi verseny jól sikerült, az előfutamban életem harmadik legjobb eredményét értem el, amely 8.24. A formám továbbra is nagyszerű, de nem várok el magamtól világbajnoki aranyérmet. Már az is nagy szó, hogy kint lehetek. Egy egyéni csúcs remek bizonyíték lenne, hogy helyt tudok állni a nagyok között is” -zárta mondandóját Kerekes Gréta.


A magyar csapat névsora:

  • Kerekes Gréta-60 gát
  • Nguyen Anasztázia- 60 m
  • Zsivoczky-Farkas Györgyi-ötpróba
  • Márton Anita-súlylökés
  • Baji Balázs-60 gát

– Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. –
hirdetés