Keréken és talpon a balmazújvárosiak

Akt.:
Keréken és talpon a balmazújvárosiak
Balmazújváros – Autóstalálkozóval, kerékpárversennyel és vásártéri forgataggal ünnepeltek.

Ahogy mondani szokták, igazi majálisi hangulat uralkodott Balmazújváros három különböző helyszínén kedden, egész nap. A sportkedvelők kerékpárversenyen vehettek részt, az autók szerelmesei Volkswagen-találkozón lazulhattak, a családosoknak pedig a városi piactér adott otthont a szórakozásra.

A kánikula rengeteg embert kimozdított otthonról, és színes programokkal vártak minden érdeklődőt. A városhoz tartozó virágoskúti területen kerékpárversenyt rendeztek, ahol percenként indultak a versenyzők, mivel az idő ellen kellett küzdeniük a 20 km-es távon. Az indulók száma mintegy 60-ra tehető, köztük a legfiatalabb versenyző 13, míg a legidősebb 70 éves volt.

img_2813
Fotók: Hajdu Ágnes

A városi piactér is megtelt gyerekkel, ők a „jó öreg” körhintán és ugrálóváron fáradtak el, emellett a színpadon ismert gyerekdalok szóltak, és a hagyományos majálisról a főzőverseny sem maradhatott ki.

Balmazújvárosban 10. alkalommal rendeztek Volkswagen- (VW-) találkozót. A város központjában lévő park megtelt autósokkal, akik már kora reggel ébresztették a várost. A nap további részében felnitartó-, szépség- és limbóverseny is zajlott.

ND