Képzettebbek lettek a pedagógusok

Akt.:
Debrecen – Évtizedek óta nem költött az állam annyit pedagógusok oktatására mint most.

Befejeződött az a tavaly februárban indult program amelynek keretében régiónkban a Debreceni Egyetem, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola szakemberei 2500 pedagógust képeztek, valamint egyebek mellett 51 az oktatás fejlesztését szolgáló szakkönyvet, tanulmányt, 25 videót készítettek, illetve megújítottak 41 tananyagot.

Dr. Tóth Zoltán, a Debreceni Egyetem docense, a félmilliárd forintba került projekt szakmai vezetője elmondta: a debreceni projekt keretében kiemelten foglalkoztak a határon túli magyar nyelvű oktatás helyzetével.

Dr. Csorba Péter, a Debreceni Egyetem tanára, projektvezetője hangsúlyozta ekkora összeget évtizedek óta nem fordított a kormányzat a pedagógus képzés megújítására.

– Mi a tanítóképzésre, azon belül a tartalom fejlesztésre fókuszáltunk. Tőlünk 14-en vettek részt a munkában – fejtette ki Pinczésné dr. Palásthy Ildikó, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanára.

Dr. Szabó Antal, a Nyíregyházi Főiskola tanárképzési főigazgatója hozzátette: náluk például tanárképző központot hoztak létre és 17 munkatársuk szakmódszertani anyagokat készített.

HBN-OCs