Képviselő maradhat a „holokamuzó”

Akt.:
Ágoston Tibor
Ágoston Tibor - © Fotó: Matey István
Debrecen – A debreceni közgyűlés támogatja, hogy 2024-ben olimpia legyen Budapesten.

Zárt ülésen tárgyalta a közgyűlés az Ágoston Tibor, jobbikos önkormányzati képviselő ellen indított méltatlansági eljárást, melyet egy magánszemély kezdeményezett azért, mert tavaly januárban egy ünnepségen a holokausztot „holokamunak” és „holokasztnak” nevezte. (Ezért őt az Együtt-PM feljelentette.) A magánszemély azt kérte a közgyűléstől, hogy vonják vissza Ágoston Tibor mandátumát. Csaknem fél órás vita után úgy döntöttek, hogy a politikus maradhat, mert ügyében még nincs jogerős ítélet. Dr. Papp László polgármester elmondta: ennek ellenére elítélték Ágoston magatartását, akit arra szólítottak fel, hogy kérjen bocsánatot a zsidó közösségtől.

Maradhat az állatkertben

A közgyűlés elfogadta azt az előterjesztést melynek értelmében a jövőben is az állatkertben dolgozhat az intézmény egyik korábbi igazgatója, Nagy Sándor Tibor, aki 14 éven át irányította a vidámparkot is magába foglaló, hivatalosan Nagyerdei Kultúrparknak nevezett intézményt. A múlt hónap végén tartott közgyűlésen Nagy Sándor Tibor fiát, Nagy Gergely Sándort választották meg új ügyvezetőnek, aki július 15-étől tölti be a pozíciót. Nagy Sándor Tibort szakmai tapasztalatára tekintettel stratégiai szakmai tanácsadó – gyűjteményvezető munkakörben foglalkoztatják tovább.

Fotó: Derencsényi István (galéria) Fotó: Derencsényi István (galéria) ©

Támogatjuk az olimpiát

Az új Nagyerdei Stadion, a Főnix Csarnok és némi fejlesztés után a Zákány utcai uszoda is alkalmas lehetne arra, hogy ott olimpiai játékokat tartsanak – fogalmazott dr. Papp László polgármester akkor amikor jóváhagyták, hogy Debrecen is támogassa Budapest jelentkezését a 2024-es olimpia megrendezésére. Hozzátette: Debrecenben az elmúlt években csaknem 30 nemzetközi szintű sikeres sporteseményt tartottak, sok olyan szakemberünk van akik képesek egy ilyet megszervezni. Az ország második legnagyobb városában elsősorban labdajátékokat lehetne tartani, de a torna is szóba jöhet.

HBN-OCs