Reagált a Fidesz

2021.06.16. 14:40

Az oltóanyaggyár volt a téma a DK debreceni sajtótájékoztatóján

– Örülünk, hogy Debrecenben nemzeti oltóanyaggyár épül, hiszen üdvözlünk minden olyan fejlesztést, ami ipart, új munkahelyeket hoz ide. A miniszterelnök ígérete az volt, hogy magyar vakcinát fognak itt kifejleszteni és gyártani. Az utóbbi napokban azonban már kínai bérgyártásról szólnak a hírek. Ez beleillik a kormánypárt mostani külpolitikájába, mely szinte kínai gyarmattá teszi Magyarországot – mondta Vaszkó Imre, a DK önkormányzati képviselője szerdán a Debreceni Egyetem Vezér utcai ipari parkjában tartott sajtótájékoztatón. Elhangzott: a kezdeti ígéretek ellenére a kínai vakcinákkal nem tudunk korlátlanul utazni a nyugati országokba. – Azt szeretnénk, hogy a debreceni oltóanyaggyárban olyan vakcinát gyártsanak, ami a lehető legkorszerűbb, az Európai Gyógyszerügynökség által elismert, és magyar vonatkozású – hangsúlyozta Varga Zoltán, a párt parlamenti képviselője.

„Varga Zoltán DK-s politikus nem először lép fel az oltóanyagok ellen. Gyurcsány helyi embere számtalan alkalommal kifejtette oltásellenes nézeteit. Most éppen a Debrecenben épülő oltóanyaggyárat támadja, és azt állítja, hogy csak kínai vakcinát lehet majd benne előállítani. Ez nyilvánvaló hazugság. Az oltóanyaggyár nemzetstratégiai jelentőségű, rendkívül fontos, hogy Debrecenben épül. Úgy fogjuk megépíteni, hogy többféle vakcinát is elő tudjanak itt állítani” – reagált a Fidesz Debreceni Szervezete.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában