Magyarország

2008.05.23. 12:48

Választ vár az MSZP arra, milyen beruházásokat állítana le Orbán Viktor

<p>Választ vár az MSZP arra, hogy melyek azok az állami beruházások, amiket a Fidesz hatalomra kerülése esetén leállít.</p>

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy választ kell kapniuk a beruházóknak, a fejlesztéseket tervező településeknek arra hogy mik szerepelnek a fekete listán, mik azok a beruházások, amelyek leállításáról a hírek szerint Orbán Viktor beszélt, zárt körben.

Lendvai Idlikó szerint ki kell derülnie annak, hogy az ország felelős vezetését tűzte ki célul Orbán Viktor hatalomra kerülése esetén, vagy pedig egyfajta dodzsem politikát, amikor nekimegy mindennek, amit egy előző kormány indított el.

A szocialista politikus szerint jelenleg több tízezer munkahely, többezer hazai és vállalkozás, 1200-1400 milliárd uniós forrás szerepelhet azon a fekete listán, amelyek áldozatul eshetnek Orbán Viktor beruházás leállításának. Lendvai ildikó szerint választ kell kapni arra, hogy mik a tervei a Fidesz vezetőjének, azzal az 5-600 iskolával, ahol állami támogatással újítják fel az épületeket, vagy a 20 leghátrányosabb kistérség szakrendelője, ami ugyancsak állami támogatással létesül.

"Valami bűzlik a Fidesz programalkotó műhelye környékén" -mondta Lendvai Ildikó, utalva arra, hogy Orbán Viktor legközvetlenebb munkatársai sem cáfolták egyértelműen a csütörtökön nyilvánosságra került híreket, csak annyit mondtak, hogy ilyen tervek nem szerepelnek a Fidesz programjában, illetve nem tudják pontosan mit mondott Orbán Viktor.

Az Index csütörtökön hozta nyilvánosságra állításuk szerint Orbán Viktor zárt körben elmondott gondolatait, amiben egyebek között arról beszél, hogy hatalomra kerülésük esetén több nagy állami vberuházást, így a 4-es metró építését és több autópáyla építést is leállítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!