Sport

2013.09.23. 08:16

Csalódást keltő győri túra

Debrecen - A Loki gyatra produkciót nyújtott idegenben és 3-0-ra kikapott az ETO-tól.

Debrecen - A Loki gyatra produkciót nyújtott idegenben és 3-0-ra kikapott az ETO-tól.

A bajnoki címvédő otthonába látogatott a DVSC-TEVA az OTP Bank Liga 8. fordulójában, Kondás Elemér együttese a Győri ETO-nál vizitált vasárnap este. A Loki önbizalommal telve érkezett a Rába-partjára, ugyanis az elmúlt héten legyűrte hazai pályán a Videotont, a zöld-fehérek pedig az MTK otthonából távoztak három ponttal a legutóbbi meccsükön.

A debreceniek sérülés miatt ezúttal is nélkülözték a középpálya két motorját, Bódit és Selim Bouadlát, ennek is köszönhetően két szűrővel, de két csatárral álltak fel a vendégek.

Sajnos, épp, hogy felálltak, már a hálójukban táncolt a labda: egy jobb oldali beadást követően egy védő fején megcsúszott a játékszer, érkezett Völgyi és Lázárt megelőzve a kapuba bombázott. Nem éppen optimális kezdés.

Futottak utána

A 2. perctől kezdve tehát már futnia kellett az eredmény után a DVSC-nek, ennek ellenére az első negyedórában nem sikerült igazán veszélyesen futballoznia a társaságnak. Átvette az irányítást a vendég csapat, ám néhány beadáson és egy Sidibe-lövésen kívül nem sok zavart okozott a Győr kapuja előtt. A 33. percben Volas szemben állt a kapuval, de csúnyán eltörte a labdát és odalett a kecsegtető helyzet.

Az első negyvenöt perc elcsordogált úgy, hogy komolyabb ziccert kialakítottak volna a felek, de az eredményjelzőn egy gólos hazai előny volt olvasható.

Elképzelés nélkül

A második félidőre Dombi jött Kulcsár helyett és valamivel veszélyesebbé vált a Loki, de továbbra is körülményesen szőtték a támadásokat a debreceniek. Mielőtt belelendült volna a Lokomotív, újabb gólt kapott: Vadnai rúgott sután a labdába a saját tizenhatosán belül, Völgyi lecsapott és lőtt, Kamber belepiszkált az ötös környékén és a bőrgolyó a jobb sarokba vágódott.

Pontatlan és elképzelés nélküli produkciót mutatott be a hajdúsági tizenegy, valahogy érezhető volt, a találkozó a második gól után eldőlt.

A hajrában volt még egy sistergős lövése Zsidainak, de a labda kevéssel elzúgott a jobb alsó sarok mellett, majd Varga gólja megadta a kegyelemdöfést.

Hiába a DVSC-TEVA megsüvegelendő hazai mérlege - öt meccsből öt győzelem -, ha a gárda idegenben képtelen átlépni a saját árnyékát. Látszik, nem képességekbeli hiányossággal küzd a Loki, de valami mélyebben gyökerező probléma csak van, melyet mielőbb fel kellene tárni és jó lenne orvosolni.

HBN-TN


A tények

OTP Bank Liga, 8. forduló

Győri ETO FC – DVSC-TEVA 3-0 (1-0)Győr, 2800 néző. Vezette: Farkas (dr. Varga, Kelemen)

Győr: Kamenar - Svec, Wolfe, Lipták, Völgyi – Pátkai, Kamber, Mevoungou – Kink (Andrics 13.), Lázok (Varga R. 77.), Rudolf (Martinez 45.)

DVSC: Verpecz – Lázár, Máté, Mészáros, Korhut – Kulcsár (Dombi 46.), Vadnai (Szécsi M. 73.), Zsidai, Szakály – Volas, Sidibe

Gól: 1-0 Völgyi (2.), 2-0 Kamber (61.), 3-0 Varga R. (91.)

Sárga lap: Sidibe (62.), Andrics (67.), Pátkai (83.)




Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 8. fordulójában a DVSC-TEVA gárdája a tavalyi bajnok Győri ETO otthonába látogatott vasárnap 18:30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.


Budapest, 2013. szeptember 22., vasárnap (MTI) - A címvédő Győri ETO 3-0-ra nyert a vendég Debrecen ellen a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának vasárnapi záró mérkőzésén.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!