Helyi közélet

2014.07.18. 10:45

Egy új élet hajnala

Nádudvar - Sok jó ember összefogása segítette át a Király családot a legnehezebb időszakon.

Nádudvar - Sok jó ember összefogása segítette át a Király családot a legnehezebb időszakon.

Vasárnap lesz három hete, hogy teljesen kiégett a nádudvari Király család háza, ám az okát egyelőre nem tudni. – Még egy bő hónap múlva lesz kész a tűzvizsgálat eredménye, mert amíg Ricsi kórházban volt, nem hallgathatták ki – magyarázta Erika, aki mellett most már nagyobbik, a tűz oltása közben megsérült fia is ott ült beszélgetésünk közben. Richárd testének 29 százalékát érintette az égés, legsúlyosabban a vállát és a hátát, azokon a helyeken sertésbőr plasztikát végeztek rajta. Megmutatta, nagyon szépen gyógyul.

Elmondásából kiderült, az álmennyezeten terjedő lángokat próbálta meg vízzel fékezni, hogy a nappali legalább megmeneküljön. – Miközben oltottam, éreztem, hogy a nyakamba, a vállamra csöpög a forró nikecell – idézte fel a történteket a nádudvari kézilabdacsapatban aktívan sportoló fiú, aki, ha tehetné már a hétvégén újra pályára állna, de még várnia kell vele. Ricsi lélekjelenléte egyébként példás volt. Hiába álmából riasztotta öccse, hogy ég a ház, nem felejtette el a gázfőcsapot elzárni, s a biztosítékot „lenyomni”. Ennek köszönhető, hogy nem történt még nagyobb tragédia.

– Soha többé nem lesz se álmennyezet, se gipszstukkó az otthonomban. Nagyon várom, hogy megtudjam, mi volt a tűz oka, mert akkor talán el tudom kerülni, hogy újra megtörténjen – mondta a 44 éves asszony, aki most egy 1,5 szobás önkormányzati lakásban kezdi újra életét fiaival, a kiégett házat ugyanis el kell bontani, lakhatatlan. – Sajnos, a törlesztőrészletet ugyanúgy fizetnem kell – jegyezte meg keserűen, hozzátéve: még szerencse, hogy volt biztosítása, így, ha megkapja a pénzt, abból kiegyenlítheti a hitelt.

HBN-FÁ

A teljes cikk a Napló pénteki számában olvasható.


Nádudvar - Hétfőn sertésbőrplasztikát végeztek azon a nádudvari fiatalemberen, aki saját házuk oltása közben sérült meg vasárnap hajnalban.


Nádudvar - Teljesen kiégett egy családi ház Nádudvaron vasárnap hajnalban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában