Képek, színek, formák nyelve

Kányási-Holb Margit Ferenczy Noémi-díjas textilművész és Fátyol Zoltán festőművész
Kányási-Holb Margit Ferenczy Noémi-díjas textilművész és Fátyol Zoltán festőművész - © Fotó: Bánhegyi Zoltán
Balmazújváros – Több ezer alkotó közül ötven művész mutatkozik be Balmazújvároson a Semsey-kastélyban.

Az NKA 25 év 50 képzőművész 99 alkotás című kiállítás csütörtöki megnyitóján dr. Fabényi Julia, a Nemzeti Kulturális Alap kuratóriumának elnöke kiemelte, a kortárs magyar vizuális élet teljes keresztmetszetét lehetetlen átfogni egy kiállítással. Ez is azt jelzi: egyre népszerűbb a képzőművészet Magyarországon.

A balmazújvárosi tárlat augusztusban és szeptemberben két részben volt látható Hódmezővásárhelyen és Szentendrén, aztán október 11-én teljesedett ki Balmazújvároson. Kányási-Holb Margit Ferenczy Noémi-díjas textilművészt kérdeztük a látottakról.

– Nagyon örülök, hogy Balmazújvároson láthatjuk a tárlatot, és remélem, minél többen megismerkednek a színes anyaggal, és képet kapnak a mai kortárs képzőművészetről – mondta a textilművész, Balmazújváros díszpolgára. – A képek, a színek, formák nyelvén is lehet olvasni, csak ahhoz kell egyfajta képzettség. A tetszés összetett dolog, ami azt jelenti, hogy megszólított engem, rezonálok rá. Majdnem mindegy, hogy a színe, a formája, az anyaga vagy bármi más fogott meg. A lényeg, hogy élményt adjon az érdeklődőnek – zárta gondolatait.

– Bánhegyi Zoltán –


Fátyol Zoltán festőművész a megnyitón
Balmazújváros - A „25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás„ című kiállítás augusztusban és szeptemberben két részben volt látható Hódmezővásárhelyen és Szentendrén; csütörtökön Balmazújvárosban nyílt meg. Ahogy dr. Cs. Tóth János, a kiállítás kurátora köszöntőjében hangsúlyozta, méltó helyen találkozo...