Képek: születése óta nem nőtt a kislány

A 2 éves brit kislány egy rendkívül ritka genetikai betegségben szenved.

Charlotte most 2 éves, de méretei semmit sem változtak születése óta. A törpeségnek egy olyan változatában szenved, mely alig 100 embert érint világszerte rajta kívül.

A kislány most is alig 3 és fél kilós és ötvenöt centiméter magas, kisebb, mint a legtöbb játéka, és orvosai szerint nem valószínű, hogy fog fejlődni valamennyit is a következő években.

Nézze meg a képeket ide kattintva!

Charlotte életéről és betegségéről az egyik televíziós csatorna 5 részes dokumentumfilmet forgatott, hogy történetét megismerhesse a világ.

Szülei 1 hónapos korában vették észre, hogy gyermekük semmit sem fejlődik, ekkor vitték orvoshoz, ahol megállapították a rendellenességet. Charlotte nem tud enni, csöveken keresztül táplálják, és orvosai szerint a hasonló betegségben szenvedők 13-15 évig élhetnek. Édesanyja a Daily Mailnek elmondta, hogy nagyon bántja, amikor kislányát gúnyolják és megbámulják. Ezért gondolják, hogy magánoviba fogják íratni, bár édesapja nem tervez ennyire előre. Mint elmondta, egyelőre csak örül, hogy lányuk velük van, és megpróbál kiélvezni minden pillanatot.

A családban még 3 gyerek van, ők teljesen egészségesek.

– MON –