Sport

2014.01.15. 08:24

Kulcsár szerint is CR7 volt a legjobb

Debrecen - A DVSC-TEVA támadója, Kulcsár Tamás Ronaldót „jobban csípi”, de természetesen Messi tudását is elismeri.

Debrecen - A DVSC-TEVA támadója, Kulcsár Tamás Ronaldót „jobban csípi”, de természetesen Messi tudását is elismeri.

Mint arról tegnap már beszámoltunk, Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál válogatott futballistája nyerte el 2013-as teljesítménye alapján a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség és a France Football magazin által közösen odaítélt FIFA-Aranylabda-díjat. A 28 éves Ronaldo 2008 után második alkalommal érdemelte ki az elismerést, amelyet korábban csak két portugál, Eusébio, valamint Luis Figo kapott meg.

A királyi gárda világklasszis futballistája, aki a 2013-as naptári évben összesen 69-szer volt eredményes, szoros küzdelemben előzte meg két riválisát: ő a voksok 27,99 százalékát kapta, míg az FC Barcelona elmúlt négy alkalommal aranylabdás argentin játékosa, Lionel Messi 24,72 százalékkal lett második, a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München francia szélsője, Franck Ribéry pedig 23,36 százalékkal a harmadik – adja hírül az MTI.

Közelebb áll hozzá

Kérésünkre a DVSC támadója, Kulcsár Tamás osztotta meg velünk benyomásait a díjátadó kapcsán. A debreceni játékost nem lepte meg a szavazás végeredménye. – Nagyon sok kimagasló klasszis szaladgál manapság a világ futballpályáin – fogalmazott Kulcsár. – Azonban két labdarúgó mindenki fölött áll: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo. Gyakorlatilag évek óta az ő vetélkedésükről szól minden, egy-egy ilyen szavazáson csatlakozik hozzájuk egy harmadik focista, ezúttal Ribéry, de kétség kívül az argentin és a portugál a két legjobb. Személy szerint hozzám Ronaldo játéka áll közelebb, némileg komplexebb játékosnak tartom Messinél, utóbbi valahogy már-már unalmas számomra – nevette el magát a támadó, hozzátéve, ha gyermekkorában le kellett rajzolnia egy futballistát, az inkább CR7-re hasonlított, mint a Barcelona apró termetű zsenijére.

Ez az év is az övék lesz

Kulcsár szerint nehéz eldönteni, milyen szempontok szerint kellene odaítélni az Aranylabdát a mindenkori nyertesnek.

– Az arany középutat kellene megtalálni, tehát fontos, hogy trófeákat is nyerjen a győztes, de az olyan egyéni sikereket is értékelni kell, mint a góllövés, vagy a gólpasszok. A Bayern mindent megnyert tavaly, de ennyi erővel Ribéry helyett még féltucatnyi müncheni focistát is odaültethettek volna. Idén világbajnokságot rendeznek, de úgy vélem, most is ott lesz Messi és Ronaldo az Aranylabda esélyesei között, plusz még valaki, aki mondjuk vb-t nyer a csapatával – fogalmazott Kulcsár Tamás.

HBN–TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!