Kengurubébi született a debreceni állatkertben

Akt.:
Kengurubébi született a debreceni állatkertben
© Fotó: Matey István
Debrecen – Folytatódik a tavaszi bébibumm: újabb cukiság jött világra.

Minden héten új jövevény érkezéséről számolhatnak be az állatkerti dolgozók. Most a Bennett-kenguruk családja gyarapodott. A mindössze 1 hónapnyi vemhességet követően világra jött Bennett-bébi születése után rögtön anyja erszényébe mászott. Mára már ki is dugta a fejét, és érdeklődően kukucskál édesanyja óvó erszényéből. Nemét tehát még nem lehet tudni. A kis erszénylakó zsebibaba a biztonságot nyújtó menedéket bő hónap múlva hagyja el először, de még további 9 hónapig anyja erszényének gondoskodását élvezheti.

Fotó: Matey István

Az eredetileg Tasmánia egész területén és Ausztrália délkeleti partsávján, a partoktól a hegyi erdőkig élő Bennett-kenguru szerepel a Természetvédelmi Világszövetségnek (IUCN) a kihalással fenyegetett fajokat számba vevő vörös listáján. Megtalálhatók a Bass-szoros szigetein is, Új-Zéland déli szigetének Canterbury régiójában pedig betelepített populációja található. A Nagyerdő oltalmazó fái alatt szépen gyarapodó erszénylakót már az érdeklődő látogatók is megcsodálhatják a debreceni állatkert Ausztrália-ösvényén.

HBN


Debrecen - Mint arról már korábban hírt adtunk, a Debreceni Állatkertben néhány hete recés zsiráfbébi született. A Debreceni Állatkert örömmel tudatta, hogy névadó felhívására számos ötlet érkezett, ennek köszönhetően kedden nevet kapott az ifjú zsiráfborjú. A fiatal zsiráfbikának a faj származás...