Kenderesi Tamás a világbajnokságon is nyerne

Kenderesi Tamás
Kenderesi Tamás - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Örül, hogy jó időt tudott úszni, mint mondja, ez bizakodásra adhat okot.

Az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás a CXIX. Úszó Országos Bajnokságon is remek formát mutat, 200 méteres pillangóúszásban a világranglista harmadik legjobb idejével győzedelmeskedett.

– Minden verseny jelentőséggel bír, ez az országos bajnokság a többinél nagyobbal. Most olyan visszacsatolást kaptam eddig a teljesítményemről, ami bizakodásra adhat okot a nyárra nézve. Az időeredményeim eddig azt mutatják, hogy egész jól haladok a felkészülésemben. A csütörtök nagy meglepetés volt olyan értelemben, hogy három tizedet tudtam javítani 50 pillangón, ami az elmúlt négy évben nem igazán sikerült. Ez mindenképpen jót jelent a szombati 100 pillangóra nézve, ahol szintén jó időt szeretnék úszni. A 200 pillangóval kapcsolatban pozitívum, hogy az eddigitől eltérő taktikával is tudtam úszni, ráadásul megvédtem a címemet.

Maradt még benne

Kenderesi idén már kétszer utazott edzőtáborba, noha a második kissé szerencsétlenül alakult. – Volt Mexikóban egy háromhetes edzőtáborunk, illetve Thaiföldre mentem volna ugyancsak három hétre, azonban az megrövidült egy héttel, mivel pont az indulás napján lettem beteg. Ez visszafogott, nagyon legyengültem, úgy vélem, az országos bajnokságon is jobb időt tudtam volna úszni.

Az ifjúsági olimpiai bajnok az ob után néhány héttel Hódmezővásárhelyre utazik edzőtáborba, majd a továbbiakban Pécsen készül a nyári világversenyre. – Még lesz két külföldi versenyünk Rómában és Cannes-ban a hazai megmérettetések mellett. Úgy gondolom, kellenek a versenyek a felkészülésbe, fontos, hogy minél többször leússzam azt a 200 pillangót – fogalmazott Tamás, akinek nagy céljai vannak.

A vb-n mindenképpen szeretnék nyerni, bennem van az 1.52-es idő is, de elképzelhető az is, hogy jobbat úszok. Bizakodó vagyok, mert nagyon jól mennek az edzések, úgyhogy nem véletlen mondom ezt.

Motiváló lesz

A budapesti vizes vébé a legtöbb sportolóban vegyes érzelmeket kelt, hiszen amennyire jól esik a hazai szurkolók támogatása, legalább annyira nyomasztóvá is válhat. – Sokszor belegondolok abba, hogy rengetegen néznek majd a világbajnokságon és a 15 ezer nézőből jó esetben legalább 10 ezer ember magyar lesz, és nekem, illetve a többi magyarnak szurkolnak majd, remélem, a döntőben. Ez meglepő, és kicsit megdöbbent a gondolat, de nem hiszem, hogy ez problémát okoz, szerintem lelkileg inkább felemelő lesz – vélekedett a tehetség.

A debreceni ob utolsó versenynapját szombaton rendezik.

HBN–VL


Úszó országos bajnokság – Váratlan országos csúcs férfi 100 gyorson

Országos csúcsot is hozott a Debrecenben zajló úszó országos bajnokság pénteki napja: a délutáni döntőben Németh Nándor 100 méter gyorson diadalmaskodott 48.64 másodperccel.