Kéményekkel gyűlt meg a tűzoltók baja

Kéményekkel gyűlt meg a tűzoltók baja
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Hajdú-Bihar – Józsán kigyulladt, Vámospércsen pedig veszélyesen megdőlt egy kémény.

Tegnap kora délután Józsára, az Elek utcába riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. Az egyik családi háznál ugyanis bajt okozott a növényzet, amely benőtte a kéményt: amikor a tulajdonos begyújtott az ingatlan kemencéjébe, a hő hatására begyulladt a borostyán. A tűzoltók dugólétrán keresztül közelítették meg a tetőt, ahonnan kéziszerszámok segítségével eltávolították a növényt, majd átvizsgálták a tetőszerkezetet.

Veszélyesen megdőlt egy lakóház kéménye Vámospércsen, a Tóth Árpád utcában. A helyszínre a nyíradonyi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik visszabontották az ingatlan kéményét, amely során kiderült, hogy a tetőszerkezet is veszélyesen meg van rogyva. A ház tulajdonosa rokonokhoz költözött – összegezte a vasárnapi riasztásokat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, akik közül 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 1 főt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 13 személyt állítottak elő, köztük 2 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt.