„Kemény” vadászok lesznek majd az unokák

Plavecz János
Plavecz János - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Arról kérdeztük meg Plavecz János nyugalmazott megyei fővadászt, hogy mit vár az új esztendőtől.


– Elsősorban szeretnék egészséges maradni, hiszen ha egészség van, gyakorlatilag minden van. Szeretnék még vadászni, igaz, egyre kevesebbet, mert 73 évesen csak gyengül az ember, de azért ki-kimegyek a határba. Szeretném, ha olyan változások történnének a közvetlen környezetemben és a tágabban is, amelyek mindenki számára hasznosak.

– A vadászatban jó lenne, ha a régi fegyelem visszatérne, s azok a betegségek elmúlnának, amelyek most tizedelik a vadat, elsősorban a vaddisznót. Szeretnék minél több időt eltölteni mind a négy unokámmal, de sajnos ketten Skóciában élnek. A tanulmányi eredmények és a nyelvtudás miatt büszke vagyok rájuk. Több nyelven beszélnek már ilyen fiatalon is. A kintiek három, az itteniek két nyelvet ismernek. Szeretném, ha továbbra is jól tanulnának, megállnák a helyüket.

– Az unokáimnak köszönhetően Skóciában megjelent a magyar virtus is, ugyanis minden kezdeményezésben benne vannak, mindenből jó irányban tűnnek ki. Az itteniek pedig – úgy látom – „kemény” vadászok lesznek. Már járnak ki velem és a szülőkkel is az erdőbe és a mezőre nézelődni. Nagyon sok állatot ismernek, s már le tudnának vizsgázni vadászatból. Szeretek velük lenni, nagyon jó érzés, amikor mind a négyen együtt vannak velem – tette hozzá Plavecz János.

MML