Kellenek a helyiségek a gyülekezetnek

Akt.:
A püspökladányi Kálvin Téri Általános Iskola
A püspökladányi Kálvin Téri Általános Iskola - © Fotó: magánarchívum
Püspökladány – Püspökladányi iskolaügy: a református egyház szerint a jelenlegi megoldás csak átmeneti.

A Püspökladányi Református Egyházközség a már tulajdonában lévő ingatlanokban, nagy átszervezés és sok lemondás árán biztosítja a gyermekek elhelyezését. Ez a megoldás csak átmenetileg jelenthet megnyugvást, mivel ezeknek a helyiségeknek a használatáról a gyülekezet véglegesen nem tud lemondani. A hosszútávú megoldás még jelentős és további egyeztetéseket igényel minden érintett részvételével – olvasható a Tiszántúli Református Egyházkerület közleményében, amelyet a Napló kérdéséire válaszolva juttatott el szerkesztőségünkbe.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy miután az oktatásért felelős államtitkár nem támogatta a református egyháznak a püspökladányi Kálvin Téri Általános Iskola épületei használatba vételét célzó kérését, a helybeli egyházi iskola miként tudja megoldani a növekvő gyermeklétszám elhelyezését.

A közleményből az is kiderül, hogy a 2011-ben indított egyházi iskolába jelenleg 10 osztályban 239 gyermek tanul. A 2014/2015. tanévtől helyszűke miatt ideiglenes megoldásokat alkalmaztak azzal együtt, hogy az egyházközség folyamatosan kereste a végleges, megnyugtató megoldást a kialakult helyzetre. A folyamatosan növekvő gyermeklétszámra való tekintettel fogalmazódott meg a kérés, hogy a Kálvin téri iskolaépületet használatba vehessék.

HBN
hirdetés