Kell a gyereknek a tablet?

Nem csak játékra jó a tablet...
Nem csak játékra jó a tablet...
USA – A játék mellett a tanuláshoz is nagyon hasznos lehet a táblagép.

Folyamatos vitatéma, hogy jó ötlet-e a gyerek kezébe táblagépet vagy okostelefont adni. Ha pedig már engedélyezett a képernyő, a konfliktus továbbfokozódik: mennyit, mikor és mit?

Képességek fejlesztése

A legtöbb szülő egyetért abban, hogy egy tablet könnyebbé teheti a gyerek és persze a szülő életét egy hosszú autóúton vagy az orvosi rendelőben. Ám érdemes értelmes, a képességeket fejlesztő, tanulást segítő alkalmazásokat is telepíteni, mert a jól megválasz­tott, minő­ségi, „hasznos” játékok – jól adagolva – nagyot lendíthet­nek kicsinyünk kibontakozó képességein. Ilyen a BOOKR Kids olvasássegítő alkalmazás is.

Egy jó kis mesetár

A BOOKR Kids Mesetár immáron bizonyítottan támogatja az olvasás készségszintű megerősítését és a szövegértő olvasás elsajátítását is, derült ki a Szegedi Tudományegyetem Művészettel az Oktatásért Kutatócsoportjában folytatott empirikus kutatások eredményeiből.

A BOOKR Kids mobil- és tabletalkalmazás egy digitális mesetár, amelyben már több mint 200 interaktív mesekönyv található. Az interaktív mesék már létező, a szépirodalmi, illetve az oktatási kánon részét képező papíralapú könyvek digitális verziói. Minden mese gazdagon animált, kikapcsolható hangos felolvasás tartozik hozzájuk, valamint olyan képességfejlesztő játékok, amelyek támogatják a szövegértést, a helyesejtés-tanulást és a helyesírást is. Így teljesen új köntösben jelennek meg olyan klasszikus és modern művek, mint a Vuk, a Vackor, a Janikovszky-mesék vagy a jól ismert A kiskakas gyémánt félkrajcárja.

Ezek az interaktív könyvek az ún. „célzott” és „hagyományos” olvasói részvételt is megkívánó típusba tartoznak, ezért alkalmasak annak az olvasási és mesehallgatási tradíciónak a megőrzésére, melynek lényege az elmélyült olvasás és a mese érzékeny átélése. A mesehallgatás, majd a meseolvasás, amelyeknek megalapozásához a BOOKR Kids-mesék hozzájárulnak, fontos módszerei a hang-betű kapcsolat felismerésének, az olvasási technika fejlesztésének, valamint a helyesírás kialakulásának.

Varázslatos világ

A magyar fejlesztés abban segít, hogy a gyermekek ne szakadjanak el a klasszikus történetmeséléstől és az olvasástól, hanem a digitális térben, az ő terepükön ismerkedjenek meg a mesék varázslatos világával.

kutyu.hu