Kelemen István lesz a férfi röplabda-válogatott szakvezetője

Budapest, 2012. július 23., hétfő (MTI) – A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöksége legutóbbi ülésén egyhangúlag támogatta Kelemen István kinevezését a férfi válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

Az MRSZ hétfői tájékoztatása szerint az úgynevezett szakmai kollégium széleskörű egyeztetés után javasolta a szakembert, akivel a héten egyeztetnek a szövetség vezetői a keretről és a programról.

Szintén a válogatottakkal kapcsolatos döntés, hogy mind a férfi, mind a női nemzeti együttest benevezik a 2014-es világbajnokságra, amelyre a selejtezők már jövő januárban megkezdődnek. A hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőkről is határoztak: a férfiak Szegeden, a nők pedig Budaörsön lépnek majd pályára. Az elnökség egyúttal elfogadta a női csapat szakvezetőjének, Jókay Zoltánnak a beszámolóját az Európa Liga-szereplésről.

A Szolnok női csapatának visszalépésével csökkent az NB I létszáma. A megüresedett helyről a versenykiírás értelmében az elnökség dönthetett, s az osztályozó eredményeit figyelembe véve a Palota RSC-nek biztosít lehetőséget, hogy a 2012/13-as szezonban a élvonalban indulhasson.

MTI