Kék Cápák – Még többet és gyorsabban futni!

Eddie Delegal több szerepet kap a palánkok alatt
Eddie Delegal több szerepet kap a palánkok alatt - © Fotó: Janics Attila
Nyíregyháza – Klasszikus center nélkül, de a győzelem reményében veszi fel a harcot a Nyíregyháza Blue Sharks az MTK-val.

A Honvéd elleni legutóbbi mérkőzésen (89–66) megsérült Czinger Zoltánról kiderült, hogy eltört lábközépcsontja, így hat hétig kénytelen őt nélkülözni csapata, az NB I B csoportban szereplő Nyíregyháza Blue Sharks. A pénteken az MTK Törökbálint ellen újra hazai pályán (kezdés 16.30-kor) szereplő Kék Cápák így klasszikus center nélkül maradnak, az amúgy is futós játékuk rohanósra válthat.

– A csonttörés gyógyulását nem tudjuk felgyorsítani, Zoli hiányozni fog, nélküle át kell alakítanunk a játékunkat – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Az MTK ellen különösen nagy szükség lett volna a magasságára, hiszen a vendégek között szerepel a kétszáztizenkét centis Szabó Tibor, akinek a jelenléte meghatározó a palánk alatt. Az eddig főként védekezésben jeleskedő, de támadásban is egyre inkább magára találó centerünk hiányában légiósunk, Eddie Delegal is nagyobb szerepet kaphat a palánk alatt.

Azt nem lehetett állítani, hogy a futós, gyors játékra eddig se törekedett volna a csapat, de a folytatásban ez hatványozottabban így lehet.
– Igen, meg kell próbálnunk még lendületesebben játszani és a minél gyorsabb támadásbefejezésekre törekedni. Persze, a gyors játékban mindig benne van hiba, ezek számát is szeretnénk csökkenteni. Nem kérdés, hazai pályán nem lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése – így Sitku Ernő.

A nyíregyháziak tavaly az 5-8. helyért kiírt párharcban találkoztak az MTK-val, akkor az első hazai meccs elvesztése után fordították a maguk javára az egyik fél második győzelméig tartó sorozatot. A mostani meccsen nemcsak Czinger Zoltán, hanem a bokasérülés miatt hiányzó Vaskó György sem léphet pályára.