Kék Cápák – A triplák hozták a sikert

Tóth Gergely (labdával) 28, Bazsó Brúnó 22 pontig jutott
Tóth Gergely (labdával) 28, Bazsó Brúnó 22 pontig jutott - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Blue Sharks félelmetes dobóformával nyert Pécsen.

A Nyíregyháza Blue Sharks vasárnap este nagy nehézségek árán, de felülkerekedett és 96-88-ra legyőzte a pécsi fiatalokat. Siska János, a csapat vezetőedzője nem volt túl elégedett, ám néhány pozitívumot is kiemelt.

– Nagyon rossz ritmusban és felfogásban kezdtük a mérkőzést, pedig elmondtuk, maximális koncentráció kell, hogy nyerjünk – értékelt a tréner.

Jobb védekezést várt

– Több A-csoportos játékossal rendelkeznek, nem engedhetjük meg, hogy úgy játszanak, ahogyan ők akarnak. Három negyeden keresztül ezt nem valósítottuk meg.

Az edzőnek a védekezéssel volt problémája, elöl viszont parádés dobóteljesítményt nyújtott a csapat, 26-ból 14 hárompontost értékesített.

– Támadásban is voltak problémák, mert nem tudtunk indulni a sok kapott kosár miatt – folytatta a szakember. – Az tisztán látszik, hogy az extra dobóteljesítménnyel tudtunk nyerni. A meccs előtt is kiemeltem a palánk alatti pontok fontosságát. Annak örülök, hogy nyertünk, a kilencvenhat pont idegenben nagyon jó, a komolyabb csapatok ellen viszont ennél jobb védekezésre van szükség.

A Cápák következő tétmeccse november 24-én lesz, amikor a MAFC vendégeként lépnek pályára.

MK